Welkom bij Oude bouwmaterialen

Oude bouwmaterialen is onderdeel van Benko.be

Benko heet u welkom bij oude bouwmaterialen en oude bouwmaterialen. De site voor unieke oude en historische bouwmaterialen. Bij ons vindt u een groot assortiment aan oude bouwmaterialen, oude ornamenten en hekken online bouwmaterialen. Onze antieke collectie bestaat uit een breed scala van oude en klassieke bouwmaterialen, deuren, plavuizen en bouwmaterialen voor historische panden en oude huizen bouwmaterialen online.

Voordat de antieke en oude bouwmaterialen en oude bouwmaterialen worden ingekocht wordt er eerst gekeken door onze vakmensen of deze bouwmaterialen wel passen in een bijv. strakke / moderne, landelijke, loft, industriele sfeer goed tot hun recht komen. Bij www.benko.be staat sfeer op de eerste plaats.

Er is ook gekozen voor een ruim assortiment aan antieke en oude bouwmaterialen voor binnen en buiten.
Dit kan echt van alles zijn als het maar echte oude of oude materialen zijn, dit is ook de kracht van ons bedrijf zodat al onze (vaste) klanten weten dat ze iets unieks hebben aangeschaft!

* * * Klik hier om de website van oude bouwmaterialen Benko binnen te gaan * * *

Oude bouwmaterialen - Benko

Oude bouwmaterialen Online

Home - Lokatie - Bestellen - Openingstijden
Oude bouwmaterialen - Contact - Veelgestelde Vragen

 

 

 

 

 

 

 

Benko historische bouwmaterialen , wij verkopen dus oude materialen en antiek. Oude materialen zoeken wij in frankrijk en ook in belgie. Wij leveren deze antieke bouwmaterialen ook wel aan monumentenzorg die daarmee historische panden kan restaureren. Wij verkopen deze oude bouwmaterialen in oude schuren die achter ons huis aanwezig zijn en waar vroeger vlas in werd opgeslagen. Deze schuren zijn van omstreeks 1900.

Tijdens de vakantie is Benko oude materialen altijd op zoek naar oude spullen. Het mooie van historische bouwmaterialen is natuurlijk dat deze spullen weer opnieuw worden gebruikt en je in feite bezig bent met recycling van materialen. En veel mensen zijn geinteresseerd in deze oude bouwmaterialen en antiek. Wij krijgen mensen die bijvoorbeeld een oude deur zoeken met bepaalde panelen en als zij geluk hebben staat er hier wel een maar dan moet de maat ook nog kloppen. Dat is nog wel eens een struikelblok, maar soms kunnen we van de onderkant een stuk afhalen om hem passend te maken. Wij proberen de mensen die antieke spullen zoeken altijd zo goed mogelijk te helpen, ook via internet, we maken dan digitale fotoos van iets wat zij zoeken en mailen deze naar eventuele klanten van onze oude deuren
. antieke bouwmaterialen, kunnen bestaan uit plavuizen, ornamenten, beelden, deuren, witjes, motief tegels, tegeltableaus, kasten, decoraties, glas in lood en vloertegels antieke bouwmaterialen voor oude panden zoals meubelen, plafonds, trappen, vloerdelen en schuifdeuren. Ook verkopen benko servies, prachtige oude tegels, wel of niet handbeschilderd, antieke tafels en oude planken voor vloeren, en een groot aantal mooie antieke schouwen.

Brocante is ook een specialiteit, bijvoorbeeld oud serviesgoed, dit komt meestal uit belgie en nederland. Vooral maastricht is een plaats waar vroeger een bekende fabriek stond die aardewerk en porcelein maakte. De Ceramique Societe heette deze fabriek. Het is een zeer geliefd item wat door heel nederland wordt verzameld. Vaak staat er bij die mensen die van oude bouwmaterialen houden een antieke kast waar zo地 antiek servies prachtig in uit komt. Er bestaat ook een club in nederland die alleen dus die antieke maastrichtse serviezen spaart en 4 keer per jaar wordt er een grote verkoop gehouden in een zaal ergens in nederland. Er zijn echt duizenden leden die wel iets zoeken van wat er nog aan hun antieke servies ontbreekt, en wordt ook iedere maand een boekje uitgegeven met het laatste nieuws over de antieke serviezen. Wat voor Nederland maastricht servies is, is voor belgie het antieke serviesgoed van Boch Freres, wordt ook overal verzameld en de antieke makers pikten vroegen ook wel de decors van de concurrent . Wij vinden het ook leuk om bij benko historische bouwmaterialen ook antiek servies te verkopen . Behalve antieke serviezen wordt er ook enorm veel antiek glas verzameld. Vooral het glas uit leerdam is erg bekend. Er staat ook een museum in Leerdam met heel veel antiek glas. Een bekende glasontwerper uit begin 1900 is Copier, mensen die dol zijn op antiek glas zijn altijd erg blij als ze op een markt een antieke vaas of glas vinden waar de C en L in staan gegraveerd, dit zijn de letters van Copier Leerdam . Ook staan bij benko historische en antieke bouwmaterialen staan antieke glas serviezen die uit belgie en frankrijk komen. Voor tussen de historische bouwmaterialen komt het antieke glas goed tot zijn recht. Het staat erg decoratief en vooral het antiek geemailleerde glas schittert prachtig tussen de historische bouwmaterialen.


Verder verkoopt benko historische bouwmaterialen ook nog antieke tegels. Sommige komen uit prachtige gebouwen en moeten door benko historische bouwmaterialen zelf worden uitgekapt. Dat is een zeer precies werkje, ze moeten er een voor een worden uitgehaald en benko historische bouwmaterialen weet uit ondervinding hoe moeilijk dit soms gaat. Het zal niet de eerste keer zijn dat er bij benko historische en antieke bouwmaterialen een tegel in stukken op de vloer valt. Dit is dan doodzonde, het gaat vaak bij benko oude historische bouwmaterialen om antieke tegels van wel zo地 150 tot 200 jaar oud zijn. Dikwijls zitten de antieke tegels in historische boerderijen en vooral religieuze afbeeldingen waren in de vorige eeuwen erg in trek. Mensen die nu in zo地 boerderij wonen houden er niet van de hele dag naar zo地 Christus aan het kruis te kijken en bellen dan naar benko oude historische en antieke bouwmaterialen om te vragen of zij die tegels eruit willen halen. Het vergt wel enorm veel tijd voor zo地 heel tafereel verwijderd is. Verder heeft benko oude historische bouwmaterialen ook tegels uit de jaren 1920. Meestal zijn dit art-deco en jugendstill tegels Vaak met relief , zijn prachtig om te zien en heel vaak zijn het bloemen in verschillende kleuren. Is er een grote partij dan brengt benko oude en historische bouwmaterialen deze partij naar een veiling want in nederland zijn veel verzamelaars. Ook zijn er bij benko oude en historische bouwmaterialen antieke tegeltjes die heel klein zijn en waar een gaatje in het midden zit. Benko oude en historische bouwmaterialen heeft heel wat zoekwerk moeten verrichten om te weten waar die gaatjes voor dienen, vroeger bleken er fornuizen te zijn geweest van het merk nestor martin, die op de achterplaat tegeltjes schroefden, werden deze erg vet door het bakken en braden dan konden deze er vanaf worden gehaald door de schroefjes los te draaien en konden de tegels worden schoongemaakt in de teiltje met zeep. Bij benko oude en historische bouwmaterialen staan nog wel oude fornuizen met tegels maar helaas zonder de achterplaat. antieke wandtegels

Bij benko oude en historische bouwmaterialen komt het ook dikwijls voor dat er prachtige oude antieke gebrandschilderde kerkramen zijn in glas in lood. Deze antieke ramen worden in stukken binnengebracht en is het een hele puzzel om uit te zoeken wat er wordt afgebeeld. Benko oude en historische bouwmaterialen heeft hiervoor een stelling gemaakt van ijzeren buizen, een soort frame, waar de delen van het antieke glas in lood precies oppassen en Benko oude en historische bouwmaterialen zoekt dan een voor een de stukken antiek glas in lood uit en kijkt wat er bij elkaar past. Soms heeft benko oude en historische bouwmaterialen geluk en blijkt dan een compleet antiek glasraam in het bezit te hebben. Bij benko oude en historische bouwmaterialen staan ook ronde en vierkante ramen in gekleurd en effen glas. Deze glassoorten zijn niet meer te vinden in de gewone glashandel in nederland en belgie. Dit kan voor benko oude en historische bouwmaterialen dan erg moeilijk worden om deze antieke ramen te repareren als er hier en daar een antiek glaasje ontbreekt . Benko heeft ook antieke deuren met glas en lood en soms ook tussendeuren voor bijvoorbeeld in een gang om dan een ruimte te creeeren voor een verstibule. Benko oude en historische bouwmaterialen probeert altijd zoveel mogelijk oude glas in lood deuren en ramen te vinden. Bij Benko oude en historische bouwmaterialen zijn ook veel spullen uit de jaren 20 te vinden, de z.g. jugendstill en artdeco periode. Deze periode is momenteel erg geliefd bij de mensen en er worden ook speciaal beurzen georganiseerd. De laatste beurs werd gehouden in het voorjaar van 2003 in den haag. In de grote kerk in den haag kwamen deze jugenstill en art deco spullen zeer goed tot hun recht. antieke bouwmaterialen

De woning bij benko oude en historische bouwmaterialen stamt uit de jugenstill tijd en dit is goed te zien aan de stijl van de ramen en het trappenhuis, de schouwen en de deuren. Ook de tegels in de gang bij benko oude en historische bouwmaterialen stammen uit deze tijd, ook de plavuizen. Benko oude en historische bouwmaterialen verkoopt ook antiek plavuizen . De plavuizen bij benko oude en historische bouwmaterialen zijn vaak gebloemd of egaal rood of terra cotta kleur of grijs blauw. Benko oude en historische bouwmaterialen haalt zelf de tegels uit oude panden wat een enorm zwaar werk is vooral als ze erg vast liggen. Er is erg veel vraag bij benko oude en historische bouwmaterialen naar antieke rode en blauwe plavuizen en steeds wordt het moeilijk voor benko oude en historische bouwmaterialen om aan deze tegels te komen. Vooral als een woonblad zoals ariadne of v.t.wonen en item besteedst aan deze plavuizen is de vraag bij benko oude en historische bouwmaterialen naar deze tegels erg groot. De gebloemde tegels hebben meestal een andere rand en moet het qua maat wel passen in het pand waar een eventuele klant deze tegels nodig heeft. Dat is voor Benko oude en historische bouwmaterialen een hele uitrekenerij om te weten hoe zo地 tegel met een rand het beste kan worden gelegd. Oude bouwmaterialen en antieke bouwmaterialen zijn moeilijk te vinden maar als je de oude bouwmaterialen en de antieke bouwmaterialen eenmaal hebt gevonden is dat fantastisch. oude bouwmaterialen en antieke bouwmaterialen zijn altijd erg in trek geweest en de oude bouwmaterialen en antieke bouwmaterialen zullen dat altijd blijven ook bijv oude lusters oude kerkramen oude plavuizen oude vloeren ook vloeren kunnen vallen onder oude bouwmaterialen en antieke bouwmaterialen als je ze uit een klooster of oud gebouw haalt, antieke plavuizen.

Er werden ook hoge prijzen gevraagd voor de jugenstill vazen en art deco serviezen. Benko oude en historische bouwmaterialen heeft op de beurs nog mensen ontmoet die ook een zaak hebben in oude en historische bouwmaterialen, maar dan gevestigd in het noorden van nederland. Bij benko historische en oude bouwmaterialen worden ook tegels verkocht uit die periode en ook serviesgoed en glaswerk. Ook verkoopt benko oude en historische bouwmaterialen lampen uit die periode en ook wel spiegels en fotolijsten. Deze herken je onmiddellijk aan de strakke vormen van de art deco tijd. antieke bouwmaterialen

Wij danken u voor het bezoek aan onze website en hopen u genoeg informatie te hebben gegeven om uw interesse te wekken en een keer langs te komen op onze zaak op de grens met Nederland en Belgi. Benko zit in st-jansteen, op twee minuten van Hulst. Tot ziens bij Benko antieke bouwmaterialen.

 

Antieke bouwmaterialen

Antieke Deuren

Antieke meubelen

Antieke ornamenten

Antieke plavuizen

Antieke schouwen

Antieke Wandtegels

Antieke Wasbakken

Oude deuren

Oud materiaal

Oude materialen

Oude Bouwmaterialen